Ebre Terra de Vent

www.jazztortosa.com
www.academic.es

Amb el suport de:
Ajuntament de Tortosa Generalitat de Catalunya Diputacio Ampolla Ministerio de CulturaJuan Manuel Estorach guanya el Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2009

\"\"Us informem que el guanyador de la quarta edició del Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2009 ha sigut Juan Manuel Estorach per una imatge que plasma un dels membres de banda dels hússars de Budapest.

Aquest concurs, organitzat en el marc del Festival Internacional Ebre Terra de Vent (ETV) per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic, premia les millors fotos obtingudes durant la passada edició de la mostra, que va tenir lloc a Tortosa del 10 al 13 de setembre de 2009.
 
El jurat ha valorat tant l’aspecte artístic com el representatiu del programa d’ETV i, en segon terme, s’ha tingut en compte també les possibilitats de les imatges escollides com a base del cartell del festival d’enguany, que se celebrarà a Tortosa el proper mes de setembre.
 
A més del primer premi obtingut per Juan Manuel Estorach (una càmera digital Fuji, gentilesa del patrocinador Boluña Imatge) han resultat finalistes Baptista Plà amb una composició de la cercavila de la banda dels hússars de Budapest (segon premi, 125 € en material fotogràfic) i Juan Manuel Estorach amb una imatge d’una majorette (tercer premi, 75€ en material fotogràfic).
 
Les fotografies presentades formaran part d’una exposició pública durant el dies de celebració del Festival Ebre Terra de Vent 2010.

Per consultar la fotografia guanyadora i les finalistes, podeu visitar l’apartat concurs fotogràfic.La 7a edició del festival EBRE TERRA DE VENT 2009 acull SUÏSSA com a país convidat

Us informem que del 10 al 13 de setembre, la ciutat de Tortosa tornarà a convertir-se en el centre de la música de vent en la que serà la 7a edició del festival EBRE TERRA DE VENT (ETV). Aquest any el certamen comptarà amb una important presència de Suïssa com a país convidat, tant en el programa oficial d’actuacions com en les activitats prèvies i paral·leles del festival.

En l’àmbit musical, Tortosa acollirà l’actuació del grup Quartet de corns dels Alps “Edelweiss” que aproparan la música més tradicional de Suïssa. Entre les activitats programades en relació al país alpí, destaquen  una exposició de maquetes de trens, una conferència sobre mobilitat (que tractarà sobre com Suïssa ha donat resposta als seus problemes de congestió, accessibilitat i d’afectació al medi ambient), i una degustació popular de fondue de formatges suïssos.

Durant el 7è Festival d’Ebre Terra de Vent, es podrà gaudir a més de cercaviles, concerts i espectacles al carrer amb la participació de bandes, conjunts i formacions d’arreu del món (tots ells amb instruments de vent com a protagonistes), amb representants de països com Hongria, Holanda, Polònia, França, a més les formacions catalanes Banda Municipal de Tortosa, les cobles Ciutat de Cornellà i Mirantfont.

A més, s’ha convocat la quarta edició del concurs fotogràfic de la mostra. Les fotografies premiades optaran a ser la imatge de la pròxima edició del Festival. Per a més informació, podeu consultar les bases de la convocatoria.

ETV està organitzat per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic. Totes les activitats del festival són gratuïtes.
 Cristina Bestraten guanya el Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2008

\"\"Us informem que la guanyadora de la tercera edició del Concurs de Fotografia Ebre Terra de Vent 2008 ha sigut Cristina Bestraten per una imatge que plasma la cercavila de la Banda Femenina Belle Epoque.

Aquest concurs, organitzat en el marc del Festival Internacional Ebre Terra de Vent (ETV) per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic, premia les millors fotos obtingudes durant la passada edició de la mostra, que va tenir lloc a Tortosa de l’11 al 14 de setembre de 2008.

El jurat ha valorat tant l’aspecte artístic com el representatiu del programa d’ETV i, en segon terme, s’ha tingut en compte també les possibilitats de les imatges escollides com a base del cartell del festival d’enguany, que se celebrarà a Tortosa de l’10 al 13 de setembre de 2009.

A més del primer premi obtingut per Cristina Bestraten (una càmera digital Fuji, gentilesa del patrocinador Boluña Imatge) han resultat finalistes Manel Estorach amb una composició que inclou una imatge d’un music de la banda escocesa Reading Pipe Band tocant la gaita (segon premi, 125 € en material fotogràfic) i Juan Luis Boix amb una imatge que mostra un primer pla d’un trombó (tercer premi, 75€ en material fotogràfic).

Les fotografies presentades formaran part d’una exposició pública durant el dies de celebració del Festival Ebre Terra de Vent 2009.

Per consultar la fotografia guanyadora i les finalistes, podeu visitar l’apartat concursos fotogràfics.La 6a edició del festival EBRE TERRA DE VENT 2008 acull Japó com a país convidat

Us informem que de l’11 al 14 de setembre, la ciutat de Tortosa tornarà a convertir-se en el centre de la música de vent en la que serà la 6a edició del festival EBRE TERRA DE VENT (ETV). Aquest any el certamen comptarà amb una important presència de Japó com a país convidat, tant en el cartell oficial com en les activitats prèvies.

En l’àmbit musical, Tortosa acollirà les actuacions dels grups Mei Trio i Wadaiko Akari que aproparan la música més tradicional i contemporània de Japó. Entre les activitats programades destaquen les projeccions de pel·lícules i series Manga al Teatre Auditori Felip Pedrell, les demostracions d’arts marcials, els tallers de bonsais, i una degustació de la cuina nipona.

En el marc del festival, s’ha organitzat també una exposició de urushi, laca japonesa, una de les activitats artístiques i tradicionals més representatives del país nipó. L’exposició comptarà amb la presència d’un mestre de urushi que realitzarà demostracions en directe d’aquest art.

Durant el 6è Festival d’Ebre Terra de Vent, es podrà gaudir a més de cercaviles, concerts i espectacles al carrer amb la participació de bandes, conjunts i formacions d’arreu del món (tots ells amb instruments de vent com a protagonistes), amb representants de països com Polònia, Escòcia i Holanda, a més les formacions catalanes la Banda Unió Musical de Tarragona i els Gaiters de l’Agüilot, i el país convidat, Japó

A més, s’ha convocat la tercera edició del concurs fotogràfic de la mostra. Les fotografies premiades optaran a ser la imatge de la pròxima edició del Festival.

ETV està organitzat per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic. Totes les activitats del festival són gratuïtes.