Ebre Terra de Vent

www.jazztortosa.com
www.academic.es

Amb el suport de:
Ajuntament de Tortosa Generalitat de Catalunya Diputacio Ampolla Ministerio de CulturaArtistes Edició 2012

FANFARRE MARCELLE COULAZOU (FRANÇA)
Formada per musics de Languedoc, la seva música te les arrels de la cultura occitana. Ens presenten amb format de banda de carrer la seva proposta musical procedent dels Balcans, música Tropical i Mediterrània, amb valsos i faràndules que fan de la Fanfarre Marcelle Coulazou una proposta que esdevé, segons ells defineixen, com un “univers de trobades musicals, un festival de poesia i de festes picants”.
ALEGRIA BRASS BAND (FRANÇA – CUBA)
Desprès de vint anys d’existència Alegria Brass band segueix essent una fanfara de Latin-Jazz i música afro-cubana amb un repertori totalment original que te una gran varietat rítmica. Aquest grup te el seu estil musical propi mitjançant la ona llatina que va envair el sud de França en la darrera dècada, seguint la tradició de les grans orquestres de música llatina , del Cha-cha-cha al Mambo passant per la Salsa i el Latin-Jazz. Alegria Brass Band ens fa viure un viatge musical a través d’una música singular. 
BANDARRA STREET ORKESTRA
La Bandarra Street Orkestra és un col·lectiu de músics residents al camp de Tarragona. La percussió brasilera, la brass band i el bandarrisme són els ingredients amb els que presenten un espectacle dinàmic i polivalent. Al seu pas descarreguen la banda sonora de la seva vida, amb melodies populars, humor, coreografies i molt de ritme; transmetent al públic i als vianants la seva festa i l’alegria de viure un somni. 
RODAFONIO – FACTORIA CIRCULAR (COLÒMBIA)
És un espectacle d’arts urbanes. Rodafonio és una gran roda de 4 metres diàmetre que itinera pels espais urbans portant en el seu ventre metàl·lic tres músics que li donen vida. Tres músics que es mouen a l’interior com en una nòria, en un moviment circular exterior i interior. El moviment de Rodafonio funciona amb tracció de dues bicicletes portades per dos. RODAFONIO és la banda musical més original en l’actualitat.
  XILOFONIA EXPERIMENTAL – INSTAL·LACIÓ INTERACTIVA (PORTUGAL)
Seguint un mètode totalment empíric es pot aprendre de la natura com de la vida: la canya és un gran exemple perquè ens transmet el seu coneixement a través d'emocions que el nostre cos transforma en una cadena de sensacions que ens ajuda a estudiar la seva energia dinàmica. XILOFONIA EXPERIMENTAL depèn de la improvisació i de la espontaneïtat del sò de la pròpia canya i ens presenta un format versàtil i interactiu amb la col·laboració de músics de diferents cultures d’arreu del mon.
COBLA MIRANTFONT
Com ja es tradicional en les darreres edicions d’aquest esdeveniment, la música de cobla, la sardana com ha dansa i com a gran exemple de la nostra cultura, està present amb una ballada que portarà a terme la Cobla Mirantfont, una formació de les nostres terres que ens te acostumats a actuacions de gran qualitat. 
Concert “El Encantamiento” 
Un concert intensament relaxant i meditatiu. Una síntesi de veus, el Cant dels Harmònics i una varietat d’instruments ancestrals i sagrats de diferents cultures: veu, didjeridú, flautes natives americanes, monocordi, tampura i d’altres.. El Cant dels harmònics consisteix amb una tècnica mil·lenària que permet al cantant cantar dos o més sons a la vegada, sonant com una flauta per sobre de la veu.

Curs “El Poder del Canto de Armónicos”
Impartit por Nestor Kornblum, director de la “Asociación Internacional de Terapia del Sonido” i autor del llibre “Canto de Armónicos: la Guía Práctica”. Nestor parlarà sobre els orígens d’aquesta tècnica mil·lenària que permet als essers humans cantar dos sons a la vegada, i les seves aplicacions terapèutiques. També farà demostracions i ensenyarà als participants, les tècniques bàsiques. Un taller participatiu i divertit que ajudarà a tots a practicar aquesta tècnica vocal màgica.
Per participar al curs no son necessaris coneixements musicals.
Inscripcions a Acadèmic. Avgda Remolins 5-7. Telefon: 977 51 04 38. Places limitades. 
PERÚ “RITMOS I COSTUMBRES” (PERÚ)
Format l’any 2005 aquest grup musical interpreta i vol difondre la música originària del seu país que anys abans del naixement de Crist ja fou escenari del naixement de la civilització mes antiga d’Amèrica. El seu repertori està conformat per aquesta música mil·lenària sota la direcció de Walter Sánchez. Es una proposta engrescadora al carrer d’una música atractiva i popular. Warning: Smarty error: eval: missing 'var' parameter in /usr/home/ebreterradevent/www/common_lib/templates_class/Smarty.class.php on line 1095