Ebre Terra de Vent

www.jazztortosa.com
www.academic.es

Amb el suport de:
Ajuntament de Tortosa Generalitat de Catalunya Diputacio Ampolla Ministerio de CulturaArtistes 2016THE FARRA MARCHING BAND


 
  The Farra Marching Band” és diversió, música de qualitat i interacció amb el públic.
Música de carrer per no parar de sorprendre, per ballar, per xalar. Una autèntica “Brass Band” amb l’operativitat d’una petita formació, però amb la potencia i energia d’una gran banda.
Músics experimentats, amb repertori original i versions de grans estàndards.
     
FANFARA SHATRA DILI 
 
  La historia de Shatra Dili (*) es perd dintre les fronteres de l’est d’Europa... Aquesta caravana ha viatjat a Romania, Macedònia i França, portant amb ells la celebració, l’alegria i la nostàlgia amb les seves composicions. Una bogeria compartida en concerts durant quatre anys, una bogeria viatgera i comunicativa.

Entre França i Romania, la seva música passeja els ritmes sobrealimentats de sons dels gitanos dels Balcans, condimentats amb influencies orientals.
Shatra Dili ha obert les seves portes a nous horitzons amb la incorporació de nous músics..
La nova generació de les fanfares gitanes arriba, continuant aquesta tradició musical, viva i amb les seves composicions frenètiques.

(*) en gitano, la "Shatra" es el grup d’homes d’un comboi de caravanes i segons els dialectes “dili" es tradueix com "boig" o "melodia"

     
ORQUESTRINA SYNERENCA

  “A l'Orquestrina Synerenca hi pot passar de tot, perquè no és una orquestrina qualsevol, no. D’entrada, molts dels instruments són tradicionals, com és ara el flabiol i el tambor, la tarota, el sac de gemecs i l’acordió diatònic, dialogant amb el clarinet, el saxo, el taragot i la trompeta.

Repertori d’allò més variat: tonades d’aquí i d’arreu, composicions pròpies i d’autors tant diversos com Pascal Comelade, Lars Höllmer o Ornette Coleman. També es canta i s’improvisa. I com que els qui la formen s’ho passen d’allò més bé tocant, l’audiència també s’ho passa de primera escoltant-la o ballant-la.

Dirigida per en Marc Egea, l’Orquestrina Synerenca es va formar fa dos anys i si no té la solera de la veterania, sí que té l’energia de la joventut!"
 
     
LA COMPLET’ MANDINGUE


 
  Va complir 20 anys al 2015. Han estat anys fent sonar els seus balafons des de Quebec a Taiwan, als escenaris de festivals internacionals, als carrers de pobles i ciutats del món.
Aquests músics han format una banda de balafons realment portàtil. Son músics amb energia i humor, comunicatius i els encanta viatjar, ballar i provocar el somriure del públic.
El seu repertori es basa en composicions originals i festives en les que utilitzen els seus balafons per crear sons que es podria pensar que estan amplificats. Sempre jugant amb la interacció, La Complet’Mandingue fa cantar i ballar al seu públic tant amb melodies tradicionals d’ Àfrica de l’Oest, com amb temes de Michael Jackson o Serge Gainsbourg. Tothom esta convidat a aquesta festa per ballar amb els sons dels balafons.
 
     
BANDA LA BARRACA D’AIGÜES VIVES

   

 
  Aquesta banda visita per primera vegada el Festival Ebre Terra de Vent. I ho fan amb l’ànim de fer escoltar la seva música festiva pels carrers de Tortosa i render un homenatge al mon del cinema amb un espectacle amb el títol de: “Un concert de Pel·licula”.
La Vida es Bella, Titànic, El senyor dels anells... son, entre d’altres, bandes sonores que podrem escoltar sota la direcció d’en Agustí Martínez.
 
     
HENRY MENRAHT FUK JAZZ

   

 
  Henry Menrath Funk Jazz és la banda liderada pel baixista i compositor argentí-espanyol Henry Menrath. L'estil es defineix com a jazz funk, amb tocs de smooth jazz, soul, blues, rock i electrònica.
És una proposta atractiva i cosmopolita. Les composicions i arranjaments són d'en Henry Menrath, amb les aportacions de grans músics i improvisadors amb llarga experiència a Europa o Amèrica (Argentina i EUA). També toquen les seves pròpies versions de clàssics del funk i del jazz.
La banda ha tocat en coneguts llocs a Barcelona com el JazzSí, Harlem, Guzzo, Bocanord (Postfunk Festival), a Roquetes Jazz & Beer Festival 2016, al Open Jazz Festival 2016 de Bèlgica.
 
     
FFOC

   

 
  Diuen que la cobla moderna de sardanes apareix de la “cobla tres quartans”. Ja podria ser! El cas és que una formació així, un trio amb flabiol i tambor, sac de gemecs i tarota pot arribar a ser explosiva enmig dels carrers d’un poble –sobretot en els moments de la migdiada.
Sons ancestrals barrejats amb melodies més actuals: això és el que ens proposen Ffoc! De tres quartans, de carrers, de cercaviles, de música festiva i de sonoritats magnífiques en Xufu, en Pol i en Marc en tenen anys d’experiència!
 
     
EL PUNTILLO CANALLA

   

 
  Nou espectacle 2016. Steam Funk

Recent arribada de 1876, El Puntillo Canalla posa escena tota la seva maquinaria pesada amb la seva actuació. Diversió, participació, improvisació, animació, entre el “showman”, la banda de carrer i el públic.
Un nou vestuari, gags molt divertits, bona música, originalitat i alegria, molta alegria.
Un espectacle per a tots els públics.
     
BANDA LA GINESTA

   
  40 musics ebrencs sota la direcció de Jacint Gisbert combinen les seves actuacions tradicionals amb espectacles confeccionats per ells, i que li donen a la banda de La Ginesta (Ginestar) unes característiques particulars.
En aquesta ocasió, presenten un espectacle d’audiovisuals amb el que combinen imatges d’una acurada selecció de la historia del cinema, amb la interpretació de les bandes sonores en directe.
Warning: Smarty error: eval: missing 'var' parameter in /usr/home/ebreterradevent/www/common_lib/templates_class/Smarty.class.php on line 1095