Ebre Terra de Vent

www.jazztortosa.com
www.academic.es

Amb el suport de:
Ajuntament de Tortosa Generalitat de Catalunya Diputacio Ampolla Ministerio de CulturaArtistes Edició 2014LA DINAMO. “Music of cycles”

Com si d’un miratge es tractés, de sobte ens trobem en una etapa del Tour de France, al més pur estil dels anys 70 d’Eddy Merckx.

Un equip ciclista, La Dinamo, intenta buscar el moment d’atac que els doni la victòria en l’etapa d’avui.

Aquest equip té una característica molt especial....pedalegen i toquen música a sobre de les seves bicicletes!

L’equip de La Dinamo ens farà gaudir de la música i ens portarà un ritme trepidant amb temes versionats de grups com James Brown, Kool & The Gang, i una llarga llista de cançons que ens faran moure el cos amb ritmes basats en el funk i la música de ball. Amb La Dinamo la música es mou i ens mou. 
THE HOT WOK

La paella està calenta, i preparada per fer gaudir el paladar musical del comensal més exigent.

Des del País Basc arriba aquesta energètica formació que barreja magistralment els plaers culinaris amb els ritmes criolls de les clàssiques Brass Bands. El resultat te un sabor exquisit i els seus directes son únics.

Una proposta que enganxa com els bons plats. Si la música engreixes, la recepta de The Hot Wok ens obriria la gana mes divertida i ballable.

Els seus components compten amb una llarga trajectòria que els ha portat a enregistrar música de pel·lícules com “Air-Bag”, “Dí que sí”, “Reinas”, etc.

En aquests moments, presenten el seu segon disc (Main dish), ple d’Electro Funky Jazz Brass.
 BALCONY PLAYERS

Balcony Players són un viatge Gypsy / Klezmer Band energètic que s'enorgulleix de fer ballar a la gent fent-la feliç amb la seva música. El grup multinacional inclou membres de Països Baixos, Bèlgica, Perú i Nova Orleans (EUA).

La seva música combina les influències de les seves cultures diverses amb una barreja gitana i de la música tradicional jueva, creant un so ric i acolorit.

Balcony Players van començar al maig de 2009 tot donant concerts des del seu balcó! (d'aquí els ve el nom, 'Els músics del balcó'). Des de llavors, Balcony Players han tocat en molts escenaris i festivals als Països Baixos, Europa i el continent Americà.

TIT’ FANFARE

Cinc músics francesos que impulsats per la seva passió per les músiques del món, ens ofereixen concerts acústics a l’aire lliure.

La Tit’Fanfare es una barreja de composicions pròpies, músiques tradicionals i jazz, creant un so càlid i festiu per poder veure... escoltar.... i ballar.

Una invitació a viatjar a traves dels sons de la India, l’Orient Mitjà, Àfrica, Europa de l’Est, Cuba i Nord Amèrica.BANDA A CAVALL DE LA UNITAT MUNTADA DE LA GUARDIA URBANA DE BARCELONA

La Unitat Muntada de la Guardia Urbana de Barcelona és una de les seccions muntades més antigues i reconegudes d’Europa. Va ser creada el 1856 i amb el pas del temps ha estat una Unitat de qualitat i prestigi al servei de la ciutat de Barcelona.

La Unitat Muntada, es va crear amb la finalitat de dur a terme amb total garantia i eficàcia, una doble comesa, la funció de cerimonial i protocol, donant escolta i rendint honors a la bandera de la Ciutat, a la Corporació Municipal i demés autoritats i personalitats i d’altra banda, la funció policial que li era pròpia, patrullant pels carrers per instar al compliment de les ordenances, bans i demés disposicions municipals.

La seva banda de música va ser creada al 1954. Al 1985 aquesta va ser transformada deixant de banda els clarins, utilitzats fins a la data, per substituir-los per instruments de vent.

Actualment, la banda està formada per 13 genets que interpreten les seves peces amb diferents instruments de percussió i de vent: trompetes, trombons, bombardins, tuba, etc.

BANDA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA

Tortosa, com la majoria de poblacions de les nostres comarques, ha estat vinculada a la música de banda des de fa molt temps.

La primera banda de música que es va crear a Tortosa es remunta a finals del segle XIX. Aquesta primera formació es va anar fusionant amb d’altres al llarg dels anys i finalment, el 1942, es va crear la Banda Municipal de Música de Tortosa.

Actualment la Banda Municipal de Música està formada per uns 45 músics, la gran majoria amateurs, i dirigida per Juanjo Grau Castells. Habitualment ofereix diverses actuacions, des de cercaviles i processons fins a concerts, i participa en gran part dels actes festius organitzats al municipi.
XALECOS STREET BAND

Inspirats en les street brass bands de New Orleans, Xalecos Street Band està formada per músics de les nostres comarques tarragonines.

El seu repertori està ple de Dixieland, Swing, Funk i Latin.

Xalecos Street Band es música en directe, amb un groove molt personal, i tan a prop que gairebé la podreu escoltar amb els dits.
DEBBIE & HER DIXIE BOYS

Una contundent base rítmica (banjo, contrabaix, bateria i piano), una compacta secció de vent (clarinet, trompeta, trombó i saxos alt i tenor) i la cirereta del pastís, la cantant britànica Debbie Palfreyman, ens ofereixen un repertori que va des del dixie més tradicional fins als grans estendards del swing.

La seva posada en escena barreja una veu magnífica, solos espectaculars, pinzellades
d’humor i participació del públic; això fa que sigui un concert digne per al més exigent dels escenaris.Warning: Smarty error: eval: missing 'var' parameter in /usr/home/ebreterradevent/www/common_lib/templates_class/Smarty.class.php on line 1095